BrandVeilig bouwen

Referentie

MEER REFERENTIES >>

Ombouw kantoor naar woningen “Italielaan”


LOCATIE
Zoetermeer

JAAR
2015

OPDRACHT:
• Brandwerende afdichtingen
• Staalbescherming levering
  brandwerende platen
• Levering bijzondere
  brandwerende producten

Garantie en onderhoud

Het compartimenteren (opdelen) van een gebouw wordt al lang voordat de nieuwbouw - of verbouwingswerkzaamheden beginnen, op de tekentafel bepaald . Hier wordt de grootte van de brandcompartimenten en sub-brandcompartimenten bepaald, Dit gebeurt aan de hand van de functie en de hoogte van het gebouw.

Tijdens de bouw wordt er extra aandacht besteed aan deze brandwanden, - vloeren en - plafonds om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de wettelijk gestelde eisen. En als dan eindelijk het gebouw ‘Veilig’ wordt opgeleverd aan de opdrachtgever, kan de gebruiker er zijn intrek in nemen.

Maar hoe nu verder…………. De gebruiker gaat het gebouw inrichten en heeft zo zijn wensen met betrekking tot data, stroom, lucht, waterafvoer en cv. En dus komen er aanpassingen maar die aanpassingen stoppen niet voor een ’brandwand’ of ‘brandvloer.’ Sterker nog: ze gaan er dwars doorheen, met als gevolg dat de zo zorgvuldig gebouwde compartimenteringen mogelijk niets meer waard zijn, als ze niet vakkundig worden hersteld.

Om die reden geeft BBT na de oplevering van haar werkzaamheden een ’logboek’ af waarin is opgenomen waar ze welke sparingen heeft dichtgezet en met welke materialen. In dit logboek is ook een onderhoudsofferte opgenomen zodat u na de garantieperiode van 1 jaar deze garantie kunt continueren. Jaarlijks komen dan gecertificeerde monteurs van BBT de sparingen die tijdens de bouw zijn dichtgezet controleren en/of repareren. Ook dichten zij direct de eventueel nieuw gemaakte sparingen. Als het gebouw erg bewerkelijk is, komen ze meerdere keren per jaar.

Zo is uw gebouw niet alleen veilig na de oplevering, maar blijft het voor jaren veilig voor u en uw medewerkers. Zodoende voldoet u niet alleen aan de wettelijke brandeis maar ook aan de Arbo-eis van uw gebouw.

Op de brandwerende bekleding met brandwerende plaatmaterialen geeft BBT 5 jaar garantie, omdat deze constructiedelen niet zo snel beschadigen.

Heeft u geen onderhoudsofferte en wilt u deze graag ontvangen, bel (06 - 53186598) of mail info@b-b-t.nl ons.